Kääretorttupohja
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
(2 rkl kaakaojauhetta)
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon pienissä erissä varovasti sekoittaen. Kaada uunipellille leivinpaperin päälle.
Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-8 min. Pohjan pinta saa saada hieman väriä, mutta varo palamista – se tapahtuu nopeasti.
Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota leivinpaperi mahdollisimman pian – muuten se tarttuu pohjaan kiinni. Muista kostuttaa.
Täyte:
2 dl kuohukermaa
100 g appelsiinituorejuustoa
1 banaani
1 rkl sitruunamehua
1 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl vaniljakreemiä
Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon appelsiinituorejuusto.
Hienonna banaani haarukalla. Sekoita banaanin joukkoon sitruunamehu.
Lisää kerma-tuorejuustovaahtoon hienonnettu banaani, sokeri, vaniljasokeri ja vaniljakreemi/kastikejauhe.
Puolita torttupohja keskeltä ja kostuta mehulla. Levitä täyte toisen puoliskon päälleja aseta toinen torttupohja päälle.
Valitse sopivan kokoinen lasi tai muki tms. jolla leikkaat valmiita pyöreitä kakkupaloja ja aseta valmiit palat alustalle jääkaappiin. Ennen koristelua pyörennä ja tasoita reunoja esim. veitsellä.
Varaa koristeet ja kaulitse sokerimassa/marsipaani ohueksi levyksi.
Sovita leivosta ja leikkaa sopivan kokoinen pala sokerimassaa/marsipaania ja päällystä kakkupala. Lopuksi koristele haluamallasi tavalla. :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti