5/13/2011

Perustaikinat

Perustaikinoita käytän pohjana joissakin myöhemmissä resepteissä. Ne muodostavat hyvän pohjan maku- ja täytekokeilulle. Voit lisätä omia suosikkihedelmiäsi ja -marjoja.

Suklaataikina
(n.10-12 kpl)
4 dl erikoisvehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1 ½ dl kaakaota
½ tl suolaa
2 munaa
2 dl sokeria
100 g voisulaa
2 dl maitoa
1 dl rahkaa

Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Siivilöi jauhot, leivinjauhe, kaakao ja suola kulhoon.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää sitten voi, maito ja rahka.
Sekoita varovasti kuivien ainesten kanssa.
Kääntele haluamasi täyte tai mausteet taikinaan.
Jaa taikina vuokiin & paista uunissa n. 15-20 min.

Vaniljataikina
(n. 10-12 kpl)
4 ½ dl vehnäjauhoja
2 ½ sokeria
2 ½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 dl maitoa
2 munaa
2 tl vaniljasokeria
75 g voisulaa

Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Siivilöi jauhot, sokeri, leivinjauhe ja suola kulhoon.
Vatkaa maito, munat, vaniljasokeri ja sulatettu voi toisessa kulhossa.
Sekoita jauheseos maitoseokseen.
Kääntele haluamasi täyte tai mausteet taikinaan.
Kaada taikina vuokiin & paista uunissa n. 20-25 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti