5/27/2011

Jäätelökakku

Jäätelöleivoskakku on haravoitu rakkaalta Kinuskikissalta (:
Voi tarjota leivonnaisten tilalla, kunhan eivät joudu seisomaan kauaa pöydässä. Kesäkuumalla ihanan viilentävä tarjottava (:


Pohja:
225 g digestive-keksejä
100 g voita tai margariinia
Täyte:1 ½ l vaniljajäätelöä
3 dl suklaakastiketta

3 isoa (á 56 g) Daim-patukkaa
Vuoraa uuni- tai kakkuvuoan (neliö: 20 x 30 cm, pyöreä: 24-26 cm) pohja ja reunat leivinpaperilla.
Murskaa keksit kaulimella tai tehosekottimisessa. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle. Nosta pakkaseen jähmettymään noin 15 minuutiksi (suunnilleen jäätelön pehmittämisen ajaksi).

Laita vaniljajäätelö kulhoon. Anna sen sulaa hetken aikaa ja sekoittele, kunnes jäätelö on pehmeää.
Levitä jäätelö pohjan päälle. Nosta pakkaseen 30 minuutiksi, jotta pinta jähmettyy.
Levitä päälle suklaakastike.
Rouhi Daim-patukat veitsellä ja ripottele rouhe suklaakastikkeen pinnalle.
Anna kakun olla pakkasessa ainakin pari tuntia ennen tarjoilua. Kakun voi tehdä pakkaseen jo paljon etukäteenkin. Halutessasi voit leikata kakun leivoksiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti