3/11/2011

Banaani-toffeekuppikakut

12 kpl (n. 1h valmistusaika)

100 g margariinia tai voita
3 munaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1½ dl maustamatonta jogurttia
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
4 dl vehnäjauhoja
2 banaania

kastike:
8 kerma- tai toffeekarkkia (esim. Alku tai Omar)
2 rkl maitoa

pinnalle:
1 dl ranskankermaa
½ rkl sokeria
½ banaani

Lämmitä uuni 200- asteeseen.
Sulata rasva.
Vatkaa munat, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Yhdistä sula rasva ja jogurtti, lisää seos munavaahtoon.
Sekoita leivinjauhe ja kaakao vehnäjauhoihin. Lisää kuivat aineet siivilän läpi taikinaan.
Kääntele tasaiseksi, älä vatkaa.
Soseuta banaanit haarukalla ja lisää sose varovasti taikinaan.
Jaa taikina vuokiin ja paista uunissa 15-20 min.

Keitä kuppikakkujen pinnalle kaadettava kastike kuumentamalla karamelleja ja maitoa kattilassa. Sekoittele kunnes karkit sulavat.
Mausta ranskankerma sokerilla.
Viipaloi banaani ohuiksi suikaleiksi.
Koristele jäähtyneet kuppikakut kermavaahdolla ja banaaniviipaleilla.
Lusikoi päälle hiukan jäähtynyttä karkkikastiketta.

Nauti! (:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti